Архів за 22.06.2016

Користь і шкода літньої засмаги

Користь і шкода літньої засмаги

Після доволі довгого періоду дощу, вітру та холоду нарешті починається тепле літо!

І ми вже зараз намагаємося якомога більше часу проводити на сонці, насолоджуватися його теплими променями та обов’язково – засмагати! І така поведінка не дивна, бо саме під впливом сонця в нашому тілі виробляється так званий «гормон щастя», від дії якого ми стаємо більш щасливими, веселими та життєрадісними. Але мало хто з нас замислюється про те, що крім незаперечної користі, сонячні промені несуть в собі також і певну небезпеку.

Так в чому ж користь і шкода від усіма нами улюбленого сонечка? Повна версія »

Основні ознаки нестачі вітамінів

Основні ознаки нестачі вітамінів

 

Причинами авітамінозу або гіповітамінозу найчастіше називають недостатність надходження вітамінів разом з їжею. Адже досить часто, замість вживання здорової та корисної їжі, ми віддаємо перевагу швидкому харчуванню, яке є досить шкідливим для нашого організму, оскільки позбавлене значної кількості таких необхідних нам вітамінів. І дарма, адже самі собою вони у нашому організмі не утворюються, тому людина здатна отримувати їх тільки ззовні.

Безумовно, варто відзначити, що основні ознаки нестачі вітамінів доповнюють такі непрямі фактори, як сезонність і, пов’язана з нею нестача фруктів і овочів, захворювання або перенесені операції, прийом таких препаратів, як антибіотики, часті стреси тощо.

Але як на прикладі звичайної людини, яка любить і гамбургери, і вітамінні салати, і навіть капусту броколі або шпинат, визначити наявність нестачі вітамінів та мікроелементів в організмі? А якщо вітамінів дійсно не вистачає, то як зрозуміти, яких саме? І що можна зробити для того, щоб цей недолік заповнити? Повна версія »