Інформація > Новини

Значення раціонального харчування для підтримки здоров’я молоді

КУЗЬМІНСЬКА ОЛЕНА ВОЛОДИМИРІВНА. кандидат мед.наук, кузьмінска о.в.

Кузьмінська Олена Володимирівна.

Канд. мед. наук, доцент кафедри гігієни харчування Національного медичного університету імені О.О.Богомольця.

Має міжнародний сертифікат нутриціолога Європейського товариства парентерального та ентерального харчування. Автор 130 наукових та навчально-методичних праць,  монографії, співавтор 3 підручників, 3 посібників. Є консультантом 5 періодичних видань в рубриках «Раціональне харчування», «Поради дієтолога». З 2003 року є національним тренером з питань раціонального харчування для підтримки здоров’я молоді.

e-mail – kuzmilen@ukr.net

Монографія «Значення раціонального харчування для підтримки здоров’я молоді»

У монографії  детально викладені основні положення сучасної наукової теорії раціонального харчування, а саме: функції їжі; закони та принципи раціонального харчування, характеристика харчових речовин та харчових продуктів, їх значення для формування, підтримки здоров’я, профілактики захворювань; основні принципи побудови здорового раціону та режиму харчування. Частина книги присвячена характеристиці стану харчування сучасної молоді. Роз’яснені особливості організму дітей, підлітків та молодих людей, які необхідно враховувати при виборі раціону та режиму харчування. Описані можливості використання раціонального харчування для покращення розумової працездатності, для підтримки краси тіла, профілактики виникнення надмірної ваги. Особлива увага приділяється впливу реклами на стан харчування молоді та можливі негативні для здоров’я наслідки вживання деяких продуктів, що широко рекламуються.

В практичній частині розділу наведені приклади вправ та занять, які допоможуть не лише надати знання, але і сформувати навички раціонального харчування у молоді.

Джерело.

Значення раціонального харчування для підтримки здоров’я молоді/ О.В.Кузьмінська, М.С.Червона – К : Державний інститут проблем сім’ї та молоді, Український інститут соціальних досліджень, 2004.- Кн.4.-128с.

,